Често поставувани прашања

ДОСТАВА

Достава во Македонија?

Доставата е бесплатна на целата територија на Македонија. Цената на уметничките дела е со вкалкулирани патни трошоци

Достава надвор од Македонија?

Доставата надвор од Македонија се доплаќа во зависност од уметничкото дело кое го нарачувате. Доколку има дополнителни трошоците за царина и данок одат на ваша сметка.

Време на достава?

Доставата се врши претежно 3 до 4 работни дена после нарачката. Времето на достава за МК е до 7 работни дена а за надвор од МК до 20 работни дена.

Користење на фотографии

Права по купување на печатена фотографија?

Секакво размножување на фотографијата без претходен договор со авторот е забрането и казниво со законот за авторски права

Начини на плаќање

Начини на плаќање за Македонија?

Плаќање при достава, плаќање на банка или со кредитна/дебитна картичка со сервисот на Pay Pal

Плаќање надвор од Македонија

Плаќање со кредитна или дебитна картичка преку сервисот Pay Pal или банкарска трансакција

Купување и враќање

Како да нарачам?

Од менито на веб страната може да изберите неколку врски на печатени фотографии. Одберете ја фотографијата која ви се допаѓа, одберете ја димензијата и продолжете кон внесување на податоците потребни за достава и плаќање на нарачката.

Дали можам да ја откажам мојата нарачка?

Откажување е возможно само 60 минути по вашата нарачка

Дали е потребно да се регистрирам за да нарачам?

Препорачлива е регистрација за да ги следите вашите нарачки но можете и без регистрација да направите нарачка

Следење на нарачка?

Делумно следење на нарачки е достапно во Македонија, додека надвор од Македонија ќе добиете код за следење на вашата нарачка.

Дали можам да ја вратам нарачката?

Враќањето на нарачката важи само ако е продуктот оштетен при достава. По примање на продуктот од страна на поштата, враќањето не е возможно.
Повеќе информации? Испратете порака

Main Menu